Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

My Grand Road : Εκπαίδευση στη Δημοτική Κατασκήνωση του Δ. Ασπροπύργου.( Α περίοδος )


Η συνεργασία με τον Δήμο Ασπροπύργου συνεχίζεται και συγκεκριμένα με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Πολιτισμού και Νεολαίας την κυρία Σοφία Μαυρίδη. Μέλη του οργανισμού μας επισκέφθηκαν τους κατασκηνωτές στα Βίλια Αττικής όπου εκπαίδευσαν τα παιδιά αλλά και τους ομαδάρχες στο θέμα τη πρόληψης των οδικών τροχαίων δυστυχημάτων αλλά και την σωστή οδηγική συμπεριφορά είτε ως οδηγός είτε ως πεζός.

Η συνεχή ενημέρωση στο πλαίσιο της πρόληψης των οδικών τροχαίων ατυχημάτων μας


δίνει την ελπίδα της μείωσης αλλά και τον μηδενισμό ανήλικων θυμάτων στην άσφαλτο. Τα παιδιά κατανοούν τους κανόνες σωστής μετακίνησης σε αστικό οδικό δίκτυο και μέσα από τα παιδιά ενημερώνονται και οι γονείς. Συγκεκριμένα κατανόησαν τους τρόπους αναγνώρισης των πινακίδων σήμανσης αλλά και την σημασία της χρήσης τόσο της ζώνης όσο και του προστατευτικού κράνους.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες είναι αυτοί οι οποίοι θα πρέπει να συνεχίσουν το έργο του Δήμου Ασπροπύργου και το δικό μας , είναι αυτοί που καθημερινά μεταφέρουν , μετακινούνται με την οικογένεια τους, είναι αυτοί που θα πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση.



Η Αντιδήμαρχος κα Σοφία Μαυρίδη έχει ως στόχο την ετήσια ενημέρωση τουλάχιστον όλων των παιδιών του Ασπροπύργου να ενημερώνονται και να εκπαιδεύονται τόσο για την οδική ασφάλεια αλλά όσο και για την κυκλοφοριακή αγωγή. Εξ’ άλλου μετά από πέντε έτη που υλοποιούνται δράσεις για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων στον Ασπρόπυργο διαπιστώνουμε ότι τα παιδιά γνωρίζουν τους βασικούς κανόνες και τους κύριους κινδύνους στο δρόμο κατά την μετακίνησή μας είτε με όχημα είτε ως πεζοί.






Με εκτίμηση

My GRand Road team 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου