Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας 2021.(ΕΠΗΟ και Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας)

Μια εβδομάδα με δράσεις με σκοπό την ενημέρωση για την κινητικότητα αλλά συνάμα με στόχο την μείωση των οδικών τροχαίων δυστυχημάτων. Η ευελιξία της μετακίνησης με φιλικά και καθαρά οχήματα για το περιβάλλον αλλά και η ασφαλέστερη διαδρομή ήταν ο γνώμονας της φετινής συμμετοχής μας στην European Mobility Week . Δράσεις όπως στα ΚΔΑΠ Ασπροπύργου (22-9-2021) με θέμα " ΕΠΗΟ και Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας".

    Τα αρκτικόλεξο ΕΠΗΟ σημαίνει Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα , δηλαδή το ηλεκτρικό πατίνι , το ηλεκτρικό ποδήλατο κλπ . Με αυτή την θεματική ενημερώσαμε τα παιδιά , και μέσα από τα παιδιά τους γονείς τους , ότι τα ΕΠΗΟ πλέον εντάσσονται, από τον Μάρτιο 2021, στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, δηλαδή έχουν θεσπιστεί κυρώσεις για τους χρήστες των ΕΠΗΟ.             Επιτεύχθηκε ο στόχος μας ώστε τα παιδιά να ενημερωθούν για τους νέους κανόνες του ΚΟΚ , όπως τα όρια ηλικίας της χρήσης των ΕΠΗΟ, τα ανώτατα όρια ταχύτητα κάθε ΕΠΗΟ, την χρήση του κράνους , την θέση στάθμευσης και πολλά άλλα.

    Ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ Ασπροπύργου κ. Παντελή Σαββίδη και τους εκπαιδευτικούς των ΚΔΑΠ Ασπροπύργου για την συνεργασία .









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου